Klassiskt Klarspråk föddes 1992 när Sebastian Amseldus (beteendevetare, pedagog, yoga- och meditationslärare) i mötet med Marshall Rosenberg (psykolog och grundare av NVC - Nonviolent Communication) och Daanan Parry (psykolog och grundare av Earth Steward Network) insåg och förstod att svaret på frågan "Varför blir det så fel när man vill så väl"? fanns att finna i språket.

Sedan dess har Sebastian och Maylie Andersson utvecklat och erbjudit 1000-tals deltagare att ta del av språket och pedagogiken, Klassiskt Klarspråk, i träningar under mer än 30 år. De senaste 10 åren har Adito AB även utbildat lärare och handledare och på den här hemsidan berättar vi varför vi vill arbeta med Klassiskt Klarspråk, var vi finns och vad vi kan göra för dig/er...

Certifierade lärare och handledare erbjuder utbildningar i Kommunikativt ledarskap för ömsesidig förståelse med Klassiskt Klarspråk. Syftet är att du ska få konkreta erfarenheter av ett sätt att tänka och tala som hjälper dig möta olika situationer och personer i din vardag.

För vidareutbildning och fördjupning av Klassiskt Klarspråk samt Lärar- och handlledarutbildning se Adito AB.

Vill du veta mer om alla oss som arbetar med Klassiskt Klarspråk, är du varmt välkommen att höra av dig. Information hur du når oss finner du under certifierade ledare och kontakt.